K. Kučová a Schmiedlová postúpili do štvrťfinále na EMPIRE Slovak Open

09.05.2013 Trnava

Trnava 9. mája (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open. V 2. kole MMSR žien si na antuke v Trnave ako kvalifikantka poradila s mladou Chorvátkou Aljou Tomljanovičovou v dvoch setoch 6:3 a 6:4. V dueli o postup do semifinále sa víťazka juniorky na US Open z roku 2007 v piatok stretne s Argentínčankou Paulou Ormaecheovou.

Kristína Kučová po postupe medzi elitnú osmičku netajila spokojnosť. "S Tomljanovičovou som predtým dva razy prehrala na harde. Antukový povrch mi viac vyhovoval. V prvom sete ma pichlo v nohe, našťastie to však nebolo nič vážne. Donedávna zranené rameno je zatiaľ v poriadku. V Trnave sa mi hrá dobre, tunajší areál je veľmi pekný. Po odmlke sa chcem čo najskôr dostať do hernej pohody. Momentálne som spokojná, hoci moje výkony sú 50-percentné. Teší ma, že som v Trnave vyhrala vrátane kvalifikácie už päť zápasov," povedala pre TASR Slovenka, ktorá bola v minulosti na 103. mieste svetového rebríčka.

Po Kristíne Kučovej sa do štvrťfinále dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Zverenka trénera Milana Martinca si v druhom kole poradila s Japonkou Kurumi Narovou v dvoch setoch 7:6 (5) a 7:6 (5). V druhom dejstve odvrátila za stavu 5:6 tri setbaly. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti druhej nasadenej Talianke Karin Knappovej.

"Z mojej strany to nebol až taký dobrý výkon," konštatovala pre TASR Schmiedlová. "Súperka hrala dobre a bola húževnatá, najmä pri dlhých výmenách. Nepoznala som ju a tréner mi radil, aby som využila menšiu postavu Japonky. V Trnave sa mi hrá dobre, je tu nádherný areál a veľa známych ľudí, ktorí mi fandia. Ťahám sériu siedmich víťazstiev a ešte by som rada nejaké pridala."

Češka Barbora Záhlavová-Strýcová postúpila v Trnave do štvrťfinále po hladkom víťazstve nad treťou nasadenou Srbkou Vesnou Doloncovou 6:2, 6:3. "V prvom kole som mala problémy s koncentráciou, predsa len polročná zápasová pauza sa pod moju hru podpísala. Proti Doloncovej to bolo lepšie. V Trnave sa mi hrá dobre, ako doma," povedala pre oficiálnu stránku turnaja česká víťazka, ktorej v apríli vypršal šesťmesačný dištanc za užitie zakázanej látky.

dvojhra - 2. kolo:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Alja Tomljanovičová (Chor.) 6:3, 6:4, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Kurumi Narová (Jap.) 7:6 (5), 7:6 (5), Barbora Záhlavová Strýcová (ČR) - Vesna Dolncová (3-Srb.) 6:2, 6:3, Paula Ormaecheová (Arg.) - Stephanie Duboisová (Kan.) 6:4, 6:2, Karin Knappová (2-Tal.) - Nastassja Burnettová (Tal.) 6:1, 6:2, Aleksandra Kruničová (Srb.) - Daria Gavrilovová (Rus.) 7:5, 7:6 (3), Kateřina Siniaková (ČR) - Kristýna Plíšková (5-ČR) 6:7 (5), 6:3, 7:6 (6)

štvorhra - štvrťfinále: Jana ČEPELOVÁ, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Elena Bogdanová, Jill Craybasová (4-Rum./USA) 6:1, 6:1
 

Vyberte región